Nieuws

Uitgelicht

Funky Jungle is met vakantie

Funky Jungle is gesloten van vrijdag 15 september t.e.m. 4 oktober.

Donderdag, 5 oktober, zijn we terug open.

Voor vragen of opmerkingen stuurt u best een mail naar info@funkyjungle.be. We zijn telefonisch moeilijk bereikbaar tijdens deze periode.

Onze reservatiemodule kan u in de tussentijd verder blijven gebruiken. Reserveren is niet verplicht, maar handig als u zeker wilt zijn van een tafeltje op een bepaald tijdsstip.

 

Vegan Speeddate voor 20ers en 30ers

Ben je vegan of veggie en op zoek naar jouw perfecte match? Wie weet levert onze speeddate wel iets op!

Op zondag 8 oktober om 14u organiseert Stop Dierenmishandeling vzw haar eerste speeddate voor vegans in onze Funky Jungle.
Ben je tussen de 20 en 39 jaar? Wil je tien mannen of vrouwen beter leren kennen, in een gezellig decor met een lekker huisgebakken vegan taartje? En wil je daarmee ook nog eens het goede doel steunen? Het kan! Neem deel aan onze speeddate en beleef een gezellige namiddag met andere vegan vrijgezellen.

Uiteraard kunnen er maar 10 mannen en 10 vrouwen deelnemen. Snel zijn is de boodschap!
Is de speeddate uitverkocht, stuur ons een mailtje (info@stopdierenmishandeling.be). Dan houden we je op de hoogte van een mogelijk volgend event.

Deelnemen kost 35 euro. Alle opbrengsten gaan naar de werking van Stop Dierenmishandeling vzw.

Bestel hier je toegangsticket

Vegan Speeddate men only & women only

Ben je vegan of veggie en op zoek naar jouw perfecte match? Wie weet levert onze speeddate wel iets op!

Op zondag 29 oktober om 14u organiseert Stop Dierenmishandeling vzw een speeddate voor vegans in onze Funky Jungle.
Ben je homoseksueel of lesbisch? Wil je 6 mannen of 6 vrouwen beter leren kennen, in een gezellig decor met een lekker huisgebakken taartje? En wil je daarmee ook nog eens het goede doel steunen? Het kan! Neem deel aan onze speeddate en beleef een gezellige namiddag met andere vegan vrijgezellen.

Uiteraard kunnen er maar 12 mannen (gay) & 12 (lesbische) vrouwen deelnemen. Snel zijn is de boodschap!
Is de speeddate uitverkocht, stuur ons een mailtje (info@stopdierenmishandeling.be). Dan houden we je op de hoogte van een mogelijk volgend event.

Deelnemen kost 35 euro. Alle opbrengsten gaan naar de werking van Stop Dierenmishandeling vzw.

Bestel hier je toegangsticket

Het recept van ons favoriet limoentaartje

Dit limoentaartje is onze grootste favoriet van de dessertjes. Het is misschien al opgevallen dat onze lieveling al eens vaker op ons suggestiebord staat. Het is niet alleen lekker, plantaardig, maar ook glutenvrij. We hopen altijd stiekem dat er nog een stukje overblijft…

Het recept komt van SLA, een Nederlandse keten die staat voor puur en gezond eten.

Voor de taartbodem (20 cm diameter) heb je een springvorm nodig. Zo komt ie nadien mooi los. Ik leg er om diezelfde reden altijd een bak- of boterhampapier onder en klik de springvorm daarboven op vast.

Voor de bodem:

  • 100 g walnoten (een nachtje laten weken op voorhand)
  • 60 g dadels (medjoul dadels staat in het oorspronkelijke recept)
  • 20 g kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • snuifje zout

De geweekte walnoten malen we fijn met onze keukenrobot en voegen er beetje bij beetje de andere ingrediënten aan toe. Je krijgt een nat zanderig deeg, dat je als een taartbodem kan aandrukken op de plaat van je springvorm.

Voor de topping:

  • 85 g cashewnoten (deze moeten ook een nachtje in water weken)
  • 1 kleine avocado
  • 80 ml kokosroom (laat je blikje kokosmelk een paar uur in de koelkast staan, dan kan je de opgestijfde room gemakkelijk uitscheppen)
  • rasp van een limoen
  • 6 el limoenssap of 2 el limoen en 4 el citroen
  • 120 ml agave- of rijstsiroop
  • 1/2 vanillestokje, merg eruit schrapen
  • 100 ml kokosolie

Ook hier worden de geweekte cashewnoten eerst fijn gemalen en worden de ingrediënten verder toegevoegd. Het is belangrijk dat je topping heel fijntjes is. Het is eerst een groen, redelijk lopend papje, maar dat komt in orde na een rustpauze.

De taartvorm moet nl. min. 1 uurtje in de diepvriezer. Je haalt het best een uur voor opdienen uit. Nadien kan je het taartje bewaren in de koelkast. Wij zijn altijd bereid ons op te offeren voor nog een stukje.