Onze plantaardige keuken is op zoek naar een (hulp)kok (m/v)

Ben je vertrouwd met gezonde en plantaardige voeding en wil je onze missie met de glimlach meehelpen uitdragen? Dan zit je bij Funky Jungle op je plek!

Van mei t.e.m. juli 2018 zijn we op zoek naar een held(in) in onze plantaardige keuken. Ook na deze periode is er mogelijkheid om je contract te verlengen. Begin je zelfs liever vroeger, geef het zeker aan en we kijken naar een oplossing.

TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN

Onze klanten zijn je eerste prioriteit. Je werkt snel, klantvriendelijk en efficiënt. Je borden stralen zorg, liefde en kleur uit. De klanten kan je bij vragen over allergenen of ingrediënten verder helpen. Bij het afsluiten is de keuken opgeruimd en proper.

COMPETENTIES & FUNCTIE-EISEN

  • Horeca ervaring
  • Je bent gemotiveerd, positief, communicatief ingesteld, denkt en handelt probleemoplossend, kan zelfstandig werken, maar functioneert ook in team
  • Affiniteit met gezonde en plantaardige voeding
  • Vertrouwd met de HACCP normen
  • Gerechten aanpassen of suggereren voor klanten met allergieën of intoleranties
  • Beheersing Nederlands
  • 38u per week beschikbaar: nl. op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 15u-22u en zaterdag van 10u-14u en 16u-22u

WIJ ZORGEN VOOR

  • een marktconform loon voor kok (looncategorie VIII) of hulpkok (looncategorie VII)
  • 38u-contract voor periode mei-juni-juli 2018 of langer, indien gewenst
  • woonwerkverkeer- of fietsvergoeding

WIJ STAAN VOOR

  • 100% kleurrijke plantaardige no-nonsens keuken, met de glimlach

Vind je je helemaal terug in deze vacature? Geef ons een seintje op jobs@funkyjungle.be met je c.v. en motivatie voor 24 maart 2018. Kom gerust langs tijdens onze openingsuren om al eens kennis te maken.

Hier net onder vind je de meer technische jobomschrijvingen voor hulpkok en kok.
Bron: fanvanhoreca.be

Wat doet de hulpkok?

Organisatie

De alleenwerkende hulpkok staat onder de eigenaar of zaakvoerder van de zaak. Hij/zij voert alle bereidingen uit volgens de instructies van de kok-eigenaar/zaakvoerder en kan hem vervangen voor de volledige keukendienst bij zijn afwezigheid. De hulpkok geeft eventueel instructies aan hulpkelners.

Doel

Mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten. Vervangen van de kok-eigenaar/zaakvoerder bij zijn afwezigheid.

Hoofdtaken

Hij/zij is verantwoordelijk voor het werk dat hem/haar toevertrouwd is door de kok.

Voorbereiding van de dienst

  • Mise-en-place van de warme en koude gerechten.
  • Bereidt allerlei sauzen, groenten en patisserie voor.

Tijdens de dienst

  • Bereidt en werkt gerechten af volgens bestelling, respecteert hierbij een bepaalde tijdsplanning, receptuur, werkmethode en werkorganisatie.
  • Schikt en garneert gerechten op borden of schotels of plaatst ze in warm waterbaden. Respecteert portionering van verschillende maaltijdcomponenten.
  • Geeft eventueel instructies aan de helpers en springt in bij afwezigheid van de kok

Na de dienst

  • Ruimt de keuken op.
  • Controleert en verwerkt voedseloverschotten.
  • Controleert de kwaliteit en versheid van de producten.
  • Zorgt voor hygiënische opslag en bewaring van voedingsmiddel.
  • Houdt de koelkast en diepvries ordelijk en schoon.
  • Controleert voorraad en geeft bestelling door aan de uitbater.
  • Maakt werkinstrumenten en werkplaats schoon.
  • Staat in voor orde, netheid en veiligheid in de keuken.
  • Respecteert veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden.
  • Signaleert storingen/defecten.

 

Wat doet de kok?

Organisatie

Als kok(kin) werk je onder de verantwoordelijkheid van de keukenverantwoordelijke, de zaakvoerder of de eigenaar.

Je staat in voor alle bereidingen in de keuken.

Je werkt alleen of je geeft leiding aan één of meerdere keukenhelpers of commis.

Doel

Je voert alle keukenwerkzaamheden uit: mise en place, bereiden, schikken en garneren van gerechten.

Je zorgt voor de planning en organisatie.

Hoofdtaken

Je voert alle bereidingen uit en zorgt voor het schikken en presenteren van gerechten. Je doet hiervoor de nodige planning en organisatie van de werkzaamheden.

Je staat in voor de calculaties, bestellingen en controle van alle benodigdheden.

Je waarborgt de kwaliteit van alle gerechten.

Voorbereiding dienst:

  • Je doet mise en place voor alle warme en koude gerechten: soepen, voorgerechten, hoofdschotels, sauzen, salades, desserten, patisserie …
  • Je bereidt allerlei sauzen.
  • Je voert bereidingen uit voor banketten of buffetten.

Tijdens de dienst:

  • Je bereidt en werkt gerechten af volgens bestelling en respecteert hierbij een bepaalde tijdsplanning, receptuur, werkmethode en werkorganisatie.
  • Je schikt en garneert gerechten op borden en schotels of plaatst ze in warm waterbaden (bain marie) en respecteert de portionering van de verschillende maaltijdcomponenten.
  • Je let op het optimaal grondstoffenverbruik, de presentatie, smaak en kwaliteit.
  • Je geeft instructies aan keukenhelpers.
  • Op vraag van klanten, geef je uitleg over de samenstelling van gerechten.

Na de dienst:

  • Je ruimt de keuken op.
  • Je controleert en verwerkt voedseloverschotten.
  • Je controleert de kwaliteit en versheid van de producten.
  • Je zorgt voor een hygiënische opslag en bewaring van voedingsmiddelen.
  • Je houdt de koelkast en diepvries ordelijk en schoon.
  • Je controleert de voorraad en zorgt voor de nodige bestellingen.
  • Je controleert de kwaliteit en kwantiteit van leveringen en signaleert afwijkingen.
  • Je maakt werkinstrumenten en werkplaatsen schoon.
  • Je staat in voor de orde, netheid en veiligheid in de keuken.

 

  • Je respecteert veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden.
  • Je bent creatief in het zoeken, uitwerken en voorstellen van nieuwe bereidingen, gerechten of presentaties.
  • Je staat in voor de menuplanning en de samenstelling van gerechten en spijskaart, in overleg met de verantwoordelijke of de zaakvoerder.

 

Paasvakantie


Funky Jungle is gesloten van 3 april t.e.m. 16 april. Woensdag 17 april zijn we terug open vanaf 17u.
Tot snel!

Funky Jungle will be closed from 3rd of April until 16th of April. Wednesday 17th of April we will be back from 5pm.
See you soon! 

 

Dit zal sluiten in 10 seconden