Vegan eclair voor Dag van de Eclair

5,00

Toen ik aankondigde dat ik begin februari vegan eclairs zal maken i.k.v. een opleiding bij Vegan Gastronomy Culinary Academy, tipte ex-collega Josefien me dat zaterdag 16 maart “De Dag van de Eclair” is. Ik had er zelf nog niet van gehoord, maar ik vind het een nobel en fantastisch initiatief.

Eén keer per jaar is gulzigheid een goede zaak: eet een goed dessert en geef kinderkanker een koekje van eigen deeg! Gedurende één dag worden eclairs verkocht om kinderkanker te bestrijden. Hoe gek is dat?

Op de Dag van de Eclair verkopen bakkers eclairs ten voordele van KickCancer. Bakkers bieden de ingrediënten en het vakmanschap van hun personeel aan, klanten betalen een klein extraatje en het bedrag gaat integraal naar de Stichting KickCancer om onderzoek te financieren. Zo draagt iedereen bij!

De Dag van de Eclair is een prachtige manier om solidariteit te tonen met families die de beproeving van kinderkanker hebben moeten doorstaan. Het toont bovendien dat bakkers een betere plek willen maken van deze wereld. Een vegan variant mag dus niet ontbreken in deze editie.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting die onderzoek financiert naar betere behandelingen voor kinderen met kanker. KickCancer pleit ook voor structurele veranderingen in wetgevingen, werkmethodes en meer samenwerking tussen alle belangrijke spelers (farmaceutische bedrijven, autoriteiten, onderzoekers, dokters en andere patiëntenorganisaties) om de toekomst van kinderen met kanker te verbeteren.

Praktisch

Bestellen kan vanaf nu tot en met maandag 11 maart, middernacht, zodat ik alles tijdig kan inplannen, voorbereiden en kan combineren met Funky Jungle.

Afhalen kan zaterdag 16 maart tijdens onze openingsuren van 12u tot 14u en 17u tot 21u.
Er zit een eclair met vanille- en een met chocoladecrème per doosje. Het komt op €5 per pakketje.